• de Humbug-redactie

Volg het Film Fest Gent-parcours van Humbug

Bijgewerkt op: 15 uur geleden

Film Fest Gent staat voor de deur! Na een wat ingehouden editie vorig jaar neemt het festival opnieuw zijn vertrouwde vorm aan. Het lijstje met gevestigde cineasten waarvan tijdens de twaalfdaagse werk wordt vertoond, is alvast indrukwekkend. Volg hier het festivalparcours van Humbug.


Marion Cotillard in Leos Carax' 'Annette'
Marion Cotillard in Leos Carax' 'Annette'

Film Fest Gent biedt voor iedereen wat. Naast nieuwe films van ronkende namen als Pedro Almodovar, Wes Anderson, Andrea Arnold, Jacques Audiard, Leos Carax, Terence Davies, Bruno Dumont, Ari Folman, Radu Jude, Pablo Larrain, Gaspar Noé, Paul Schrader, Ridley Scott, Apichatpong Weerasethakul en Zhang Yimou is er ook aandacht voor jong aanstormend talent. Daarnaast focust FFG dit jaar op Griekse cinema, met een retrospectieve gewijd aan grootmeester Theo Angelopoulos.

Benieuwd wat onze recensenten tijdens de 48e editie van Film Fest Gent allemaal bekijken?


Dag 5 - 7


Frankrijk boven tijdens het eerste FFG-weekend! Of toch als het aan Jacques Audiard, Bruno Dumont en Antoinette Boulat ligt. Lees hier meer.


Beeld uit Jacques Audiards 'Les Olympiades'
Beeld uit Jacques Audiards 'Les Olympiades'

Dag 4


Het is een beestenboel op Film Fest Gent met 'Lamb', een verrassende slow burn-thriller en Andrea Arnold haar eerste documentaire 'Cow'. Maar ook Benedict Cumberbatch als een ongewone kattenkunstenaar. De film van de dag is weliswaar de nieuwe film van Terence Davies: 'Benediction'.Dag 3


Lees hier of Ridley Scott zijn laatste duel op Film Fest Gent wint. Voorts pakt ook Taxi-driver scenarist Paul Schrader na het weergaloze First reformed uit met alweer een nieuwe film: The card counter met Oscar Isaac. Zeker mee te pikken is de nieuwe film van de Tsjaadse filmmaker Mahamat Saleh-Haroun, die zijn Lingui deels in ons land draaide.Dag 2


Wat loont op dag twee van Film Fest Gent wel of niet de moeite? Van de nieuwe film van Joachim Trier zijn vaste coscenarist Eskil Vogt tot Natural light, dat herinneringen oproept aan László Nemes zijn verbijsterende Son of Saul. Maar er is ook Moon, 66 questions, een gezinsdrama uit Griekenland.Dag 1


Lees hier hoe een fabelachtige Kristen Stewart en een verdovend goedje Film Fest Gent overneemt. Maar er is ook een Zwitserse speelfilm die misschien beter een kortfilm was geweest, naast het bezwerende debuut Faya dayi in het landelijke Ethiopië.


Voorbeschouwing


Dieter Vanden Bossche nam een voorsprong en bekeek onder meer al de openingsfilm La civil en andere geanticipeerde titels als Un monde, Bad luck banging or loony porn en Dealer, het regiedebuut van acteur Jeroen Perceval.


Genoten van dit artikel? Neem een jaarabonnement op Humbug en ontvang elk kwartaal een oogstrelend magazine in je bus. Zo maak je meteen ook onafhankelijke filmjournalistiek mogelijk.