top of page

Dit zijn de vijf opmerkelijkste debuten van 2023

Bijgewerkt op: 18 dec. 2023

Hoewel filmjaar 2023 voor altijd met ‘Barbenheimer’ geassocieerd zal worden, was er afgelopen jaar natuurlijk meer te zien dan de marketingstunt die van zowel Barbie als de uitvinder van de atoombom box office-goud maakte. Welke vijf debuten wij van 2023?


Beeld uit 'Aftersun'
Beeld uit 'Aftersun'

Aftersun (Charlotte Wells)


Met het verhaal van een Schotse vader die op vakantie gaat met zijn 11-jarige dochter levert Charlotte Wells een indrukwekkend debuut af. Aftersun is een uniek en intiem vader-dochterportret over de kracht van herinneringen en hoe verlies door ons lijf en leden blijft waren.


Lees ons interview met Charlotte Wells hier.

Lees onze recensie hier.How to have sex (Molly Manning Walker)


Molly Manning Walker debuteert overtuigend met How to have sex, dat aan de hand van enkele vakantievertellingen haarfijn het onderscheid maakt tussen seks en verkrachting.


Lees onze recensie hier.
Rye Lane (Raine Allen-Miller)


Rye Lane is een klassieke romcom, maar kijkt door een verfrissende bril naar het ‘boy meets girl’-verhaal. Met haar regiedebuut zet de Britse Raine Allen-Miller zich meteen op gelijke voet met de absolute toppers in het genre.


Lees onze recensie hier.The quiet girl (Colm Bairéad)


The quiet girl is een bloedmooi debuut over opgroeien en opvoeden, over liefde geven en krijgen. De Ierse filmmaker Colm Bairéad had nog niet veel op zijn conto staan voordat hij zich aan de verfilming Claire Keegans intimistische novelle Foster waagde, maar kreeg voor zijn stille film veel jubelende reacties.


Lees onze recensie hier.Past lives (Celine Song)


Dit langspeeldebuut van de Zuid-Koreaans-Canadese filmmaakster Celine Song is zo’n film die je emoties op hun grondvesten doet daveren en zich vast haakt in elk greintje empathie dat door je aderen stroomt. Net als The quiet girl staat Past lives ook in de top vijf-films van 2023 van onze lezers.


Lees onze recensie hier.


 

Lees je onze interviews, recensies en artikels graag? Waarom ons niet steunen voor €5, €10 of €25? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.Comments


bottom of page