top of page

Zes films om naar uit te kijken

Bijgewerkt op: 3 jan.

Het nieuwe jaar belooft een vliegende start te nemen. Dit zijn de films waar wij het meeste naar uitkijken.


Emma Stone in 'Poor things'
Emma Stone in 'Poor things'

Here (17 januari 2024)


Vier jaar na Hellhole én Ghost tropic komt Bas Devos op de proppen met Here. In deze film volgt de Belgische cineast bouwvakker Stefan. Wanneer hij afscheid neemt van Brussel om terug te keren naar Roemenië, ontmoet hij de jonge onderzoeker Shuxiu. Haar fascinatie voor mossen opent Stefans ogen voor de verborgen pracht van alledaagse dingen. Terwijl ze praten en wandelen, leert Stefan de waarde kennen van de kleine wonderen om ons heen.


Lees een interview met Bas Devos in ons tweede nummer.Poor things (Bel: 17 januari 2024, Ned: 8 februari 2024)


In Poor things volgt Yorgos Lanthimos Bella (Emma Stone), die weer tot leven is gewekt door de even gekke als briljante Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). De nieuwsgierige jonge vrouw snakt naar kennis over de wereld. Daarom ontsnapt ze met de losbandige advocaat Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) voor een avontuur. Vrij van vooroordelen, strijdt Bella vastberaden voor gelijkheid.
May December (Bel: 24 januari 2024, Ned: 30 november 2023)


Twintig jaar na hun roemruchte affaire worden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe klaargestoomd voor het afstudeerfeest van hun tweeling. Maar wanneer Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te observeren voor haar nieuwe filmrol als Gracie, staan familiebanden onder druk. Terwijl de twee vrouwen elkaar onder de loep nemen, vervagen de grenzen tussen hen in Todd Haynes' tiende film.All of us strangers (Bel: 14 februari 2024, Ned: 25 januari 2024)


Adam (Andrew Scott) leeft een teruggetrokken leven in een flatgebouw in Londen. Zijn routine wordt doorbroken wanneer hij zijn mysterieuze buur Harry (Paul Mescal) ontmoet. Terwijl hun relatie zich ontvouwt, borrelen er bij Adam jeugdherinneringen op. Ze bezorgen hem een sterke drang om terug te keren naar zijn geboorteplaats en het huis waar hij opgroeide. Daar lijkt de tijd stil te hebben gestaan sinds de dag dat zijn ouders daar dertig jaar geleden stierven.Ferrari (Bel: 14 februari 2024, Ned: 25 januari 2024)


Nadat zijn autobedrijf op de rand van faillissement balanceert en het verlies van zijn zoon Dino zijn huwelijk met Laura (Penélope Cruz) treft, grijpt ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver) naar één laatste strohalm: de Mille Miglia-race van 1957 door Italië. Oh, en Michael Mann ('Heat' en 'Collateral') zit achter het stuur van deze veelbelovende film.Dune: part 2 (Bel: 28 februari 2024, Ned: 29 februari 2024)


In het tweede deel van Denis Villeneuve's Dune zet Paul Atreides (Timothée Chalamet) zijn legendarische reis voort, vergezeld door Chani en de Vrijmans. Hij staat voor een beslissend moment: kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om een angstaanjagende toekomst te voorkomen die hij alleen heeft kunnen voorzien.


Lees hier onze recenise van Dune: part 1.


 

Lees je onze interviews, recensies en artikels graag? Waarom ons niet steunen voor €5, €10 of €25? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.


Comentários


bottom of page