top of page

Humbug zoekt bestuurders!

Bijgewerkt op: 9 sep. 2022

Word jij bestuurder van onze vzw? Filmmagazine Humbug zoekt mensen met een hart voor film en cultuur, en/of met kennis van media en het filmlandschap in Vlaanderen of Nederland, om als vrijwillig lid van onze Raad van bestuur mee te bouwen aan een spannende toekomst.


Beeld uit 'The Social Network' (2010) van David Fincher
Beeld uit 'The Social Network' (2010) van David Fincher

Humbug is een onstuimig en kritisch filmmagazine dat door de lens van film naar de wereld kijkt. We werken online, live en publiceren driemaandelijks een mooi geïllustreerd magazine. Hoewel we op onze site via recensies, interviews en artikels de actuele filmkalender volgen, bijten we in onze printmagazines vast in een actueel thema waarmee we zowel oude als nieuwe films relevant maken/houden. Zo willen we onze lezers enthousiasmeren, niet doceren. We houden het filmgeheugen fris en zorgen dat waardevolle films niet ongezien blijven.

Na één succesvolle jaargang waarin Humbug vzw vooral investeerde in ideeën, mensen en zijn lezers, wil de organisatie achter het magazine de volgende stap in zijn professionalisering zetten door zijn vzw-structuur verder uit te bouwen. Daarvoor zoekt Humbug vzw bestuurders. We zijn benieuwd naar geëngageerde mensen die binnen én buiten ons eigen netwerk relevante expertise hebben. Daarom deze open oproep.

We zoeken mensen met een hart voor film en cultuur, en/of met kennis van media en het filmlandschap in Vlaanderen en/of Nederland om als vrijwillig lid van onze Raad van bestuur mee te bouwen aan een spannende toekomst. Naast het doorzetten en verfijnen van onze huidige werking verwachten we van bestuurders dat zij ook mee een professioneler kader helpen scheppen zodat Humbug vzw verder kan groeien.Wat doe je als bestuurder?


Als lid van de Raad van bestuur zet je mee je schouders onder een organisatie die het film- en cultuurveld voedt met frisse perspectieven, reflectie en discussie. Je draagt dus niet alleen bestuurlijke en financiële medeverantwoordelijkheid, maar je denkt actief mee na over die rol. Je neemt een viertal keer per jaar deel aan een bestuursvergadering.


Je zet samen met de andere bestuursleden en de kernredactie inhoudelijk de grote lijnen uit, bewaakt een goed financieel bestuur en geeft mee vorm aan Humbug vzw. Het subsidiedossier tegen maart 2023 vormt op dat vlak meteen een boeiende uitdaging.Jouw profiel?

  • Je kent Humbug en/of bent bereid je verder in de werking te verdiepen.

  • Je hebt affiniteit met de film-, media- of cultuursector.

  • Je bent betrokken en draagt film en cultuur in het hart.

  • Je hebt nuttige competenties, bv. op juridisch vlak, in de financiële sector, als film- en cultuurprogrammator, binnen vzw’s, op het gebied van communicatie, Vlaams, Nederlands of Europees subsidie- en cultuurbeleid.

Kortom: je hebt ervaring in film, cultuur, financiën en/of het filmlandschap in België en/of Nederland. Vanuit die ervaring geef je advies.Interesse?


Stel je kandidaat voor deze onbezoldige functie door een mail met je motivering en een cv (of een kort overzicht van relevante bezigheden) te sturen naar info@humbugmag.be tegen zondagavond 18 september 2022.


Hoe wij dan verder gaan? De kernredactie neemt daarna alle aanmeldingen door. We kiezen kandidaten op basis van hun kwaliteiten, vaardigheden en relevante ervaring(en). We streven een bestuur na dat divers en evenwichtig is samengesteld. Op basis daarvan maken we een beslissing. Mogelijks bellen/Zoomen we je onderweg nog even, mochten we meer info willen. De finale beslissing volgt ten laatste twee weken later. Leden van onze Raad van bestuur zijn gedekt door een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid en kunnen hun transportkosten terugbetaald krijgen.

Comments


bottom of page