top of page

Humbug presents: ‘Dirty Harry’ in Lumière Brugge

Bijgewerkt op: 1 dec. 2021

Hoe kon het ook anders! In ons eerste nummer, waarin we uitzoeken of het machotijdperk ten einde is, duikt Clint Eastwood verschillende keren op. Naar aanleiding van 's mans nieuwste film, Cry macho, programmeren we op 18 november in Lumière Brugge de klassieker Dirty Harry. In deze actiefilm uit 1971 vertolkt Eastwood het prototypische baasje dat hem zijn hele carrière achtervolgde.


Clint Eastwood als driftkikker-detective Harry Callahan in 'Dirty Harry'
Clint Eastwood als driftkikker-detective Harry Callahan in 'Dirty Harry'

'De macho uithangen is overroepen', zegt Clint Eastwood in zijn nieuwste film Cry macho. Het klinkt ongeloofwaardig uit de mond van het 91-jarige Hollywood-icoon dat zijn carrière lang patserige mannen vertolkte. Wat dan met Dirty Harry, de brutale politiefilm waarin hij vijftig jaar geleden gestalte gaf aan Harry Callahan? Ontdek samen met ons de zachte man achter de macho-mythe, die als conservatieve driftkikker-detective een seriemoordenaar in het San Francisco van 1971 opjaagt.


Tickets voor de vertoning van Dirty Harry op donderdag 18 november in Lumière Brugge koop je via de site van Lumière Brugge.


 

Ontdekt het eerste nummer van Humbug! Heb je het nog niet kunnen bemachtigen? Koop het online, bemachtig een exemplaar in een van de vele verkooppunten of neem een abonnement.

Kommentare


bottom of page