top of page

Humbug presents: ‘Vox lux’ in filmhuis Klappei

In ons zesde nummer, waarin we zowel de fonkelende als de donkere kant van roem belichten, duikt Vox lux regelmatig op. Dat komt omdat acteur-regisseur Brady Corbet in deze film door de bril van een celebrity kijkt om een weinig glamoureus portret te schetsen van de 21e eeuw. Woensdag 15 februari ontdek je in het Antwerpse filmhuis Klappei wat dat oplevert.


In 'Vox lux' brengt Corbet roem terug tot de naakte essentie
In 'Vox lux' brengt Corbet roem terug tot de naakte essentie


‘Beroemdheden en terroristen hebben één ding gemeen, constateert superster Celeste (Natalie Portman) in Vox lux: zodra ze geen aandacht meer krijgen, verliezen ze hun bestaansrecht. Celeste wordt ergens halverwege de film door een journalist verleid tot deze uitspraak nadat gemaskerde schurken – met maskers die rechtstreeks afkomstig lijken uit een van haar succesvolle videoclips – in een Kroatisch strandoord een bloedbad aanrichten. Dit speelt zich af terwijl Celeste op het punt staat te beginnen aan haar nieuwe tournee. Dat de aanslagplegers haar in een persbericht omschrijven als ‘een symbool van morele corruptie’ maakt het nog erger.’ (Omar Larabi in Humbug #6)


‘Voor mij gaat Vox lux over spektakel, over ten allen kosten herinnerd willen worden. Na een vroege screening van de film vonden sommigen het verwarrend dat ik terrorisme en popsterrendom doodleuk naast elkaar leg, maar ik kon niet zien hoe ze niet aan elkaar gelinkt waren. Voor mij hangen dingen als popcultuur, socio-economie en politiek immers samen. Als mensen over deze eeuw praten, vertellen ze evenveel over mass shootings en terrorisme als over celebrities. Die zaken laten blijkbaar evenveel indruk na. Het is een donkerkomische tijd.’ (Brady Corbet in Humbug #6)


De vertoning van Vox lux op woensdag 15 februari in Filmhuis klappei (Antwerpen) begint om 20u15. Kernredacteur Johannes De Breuker zal de film kort inleiden. Tickets reserveer je hier.


 

Genoten van dit artikel? Neem een jaarabonnement op Humbug en ontvang elk kwartaal een oogstrelend magazine in je bus. Zo maak je meteen ook onafhankelijke filmjournalistiek mogelijk.תגובות


bottom of page